Professionele Website Laten Maken

Published Feb 13, 21
12 min read

Website Laten Maken belgie - Wij Bouwen

Bij elk pakket kan je WordPress met één druk op de knop installeren. SiteGround krijgt overal op het internet uitstekende cijfers. Een 9,7 bij een bekende reviewverzamelsite en 4,7 van de 5 sterren bij de ander. Ze zijn technisch sterk, bieden snelle hosting aan en ze krijgen lof over hun support.

Met de bovenstaande hostingpakketten zit alles wat je nodig hebt en een onsje meer. De partijen zijn betrouwbaar, hun hostingpakketten snel en compleet, er zit een SSL-certificaat inbegrepen en je krijgt persoonlijk ondersteuning. Voor een redelijke prijs. Maar als je de kosten moet drukken en/of weet wat je precies wel of niet nodig hebt, dan kun je kijken bij ook hostingproviders of gespecialiseerde WordPress hostingproviders vergelijken en kiezen.

Het kan zijn dat je er al eentje hebt bedacht, maar heb je ook al de beschikbaarheid gecheckt? Er zijn namelijk al miljoenen . nl domeinnamen geregistreerd (en het veelvoudige aan . com domeinnamen). Stel, je hebt nog geen domeinnaam voor jouw website bedacht of jouw bedachte domeinnaam is al geregistreerd.

Combineer meerdere bestaande (en/of niet bestaande) woorden. linkbuilding specialist In Belgie. Voeg de, het of een toe – bijv: dewereldreizigerMaak er een korte zin van – wijwillenthee / dezonzaktDenk aan synoniemen – in plaats van reizen, ontdekken. Denk aan het probleem dat je oplost – wegmettandplakMisschien kan je een Engelstalig woord gebruiken: lightliving. nl Of juist een Nederlands woord met een .

Je hebt cijfers en een streepje (-), p. s. ik ben geen fan van streepjes in een domein. Voeg jouw (voor)naam, beroep, functie of woonplaats toe. Of gewoon een verzonnen iets, zoals 000. nl. Een sterke domeinnaam is makkelijk te onthouden en op te schrijven is. Dus de lengte maakt niet echt uit, de eenvoud wel.

Professioneel Website Laten Maken - Webdesign

Top, rond dan de bestelling af. Je bent in een paar minuten klaar. Nog niet besteld? Kies dan de partij hierboven die bij jou het best past, kies het pakket dat je wilt, gebruik de domeincheck om een vrije domeinnaam te vinden en rond de bestelling af. Heb je een WordPress hostingpakket en een domeinnaam besteld? Top.

Bij het WordPress hostingpakket van xel wordt WordPress automatisch geïnstalleerd. Bij SiteGround heb je in het bestelproces een knop met ‘Install WordPress on my website’. En met het online starterpakket van xel kan je deze handleiding volgen voor het installeren van een WordPress one-minute-script. Wanneer WordPress geïnstalleerd is, krijg je automatisch een mailtje van xel.

Dit kan een uurtje duren. Soms langer. In de tussentijd kan je verder lezen of even wat leuks doen. Wat jij wilt. Na het krijgen van het mailtje: Open het mailtje dat je van xel hebt gekregen. Het onderwerp is “WordPress Weblog installatie uitgevoerd”. Mensen die voor SiteGround gekozen hebben krijgen een soortgelijk mailtje..

Ga maar eens naar jouw website. Je ziet waarschijnlijk dit. Je hebt nu al een werkende website met een standaard thema van WordPress zelf, bij het bovenstaande voorbeeld is dat TwentyTwenty. Als jij in de toekomst leeft, dan zie je waarschijnlijk een ander thema. Klik vervolgens op de link (in het mailtje die je hebt gekregen) waar /wp-admin achter staat.

nl Sommige webhosters kiezen voor een andere url, maar als dat zo is dan lees je dat wel in het eerste mailtje dat je van hun krijgt. Je komt dan bij de inlogpagina van jouw eigen WordPress site. Vul hier jouw gebruikersnaam en wachtwoord in. Die staan in het mailtje dat je hebt gekregen.

Website Laten Maken? Webdesign

Wanneer je voor de eerste keer inlogt en het WordPress dashboard ziet dan denk je waarschijnlijk: “Oké, euhm… wat nu?“. Nou - Linkbuilding Masters In Nederland. Een paar keer rustig ademen. Het werken met een nieuw programma is altijd even wennen. Ik snap het. We gaan gewoon accepteren dat het eventjes kan duren voordat we het helemaal snappen.

Je hoeft niet per se alles direct te snappen, dat komt vanzelf. Soms moet je eventjes doormodderen. Laten we gewoon rustig door alle opties heen bladeren, zodat alles stapje voor stapje duidelijker wordt. Je website hoeft niet per se vandaag online te staan. Je bent nu al ver gekomen, daar mag je trots op zijn.

Laten we beginnen met een mini-rondleiding. Je ziet, na het inloggen, het WordPress dashboard. Zelf gebruik ik de opties in het dashboard eigenlijk nooit. Ik klik direct door op het menu-item waar ik moet zijn. Laten we daarom het WordPress menu (die zie je aan de linkerkant) kort bespreken. Het eerste menu-item is dashboard.

In het submenu zie je een tweede item: Updates. Op deze pagina kun je alle updates van WordPress, van de thema’s die je gebruikt en alle plugins die hebt direct uitvoeren. Het is verstandig om eens per maand alle beschikbare updates uit te voeren. Dat is vrij eenvoudig. Je klikt op ‘select all’ en daarna klik je op ‘Update Plugins’.

Het uitvoeren van updates zorgt ervoor dat je website veilig blijft en dat je beschikking hebt tot alle verbeteringen en nieuwe functionaliteiten. Als het goed is heb je bij beide webhosts, SiteGround en Xel, de mogelijkheid om het automatisch updaten van WordPress, thema’s en plugin’s in te stellen. Het tweede menu-item is Berichten.

Professionele Website Laten Maken Kosten? Website Op Maat

Als je wilt bloggen dan kan je hier blogberichten aanmaken, schrijven, bewerken, inplannen en publiceren. Als je op berichten klikt, dan zie je alle blogartikelen die je hebt opgeslagen als conceptversie en alle blogartikelen die je hebt gepubliceerd. Als je een nieuwe blog wilt maken, dan kan je klikken op nieuw bericht (of add new).

Deze kan je later verwijderen. Deze kan je ook voornamelijk negeren. Hier zie je alle bestanden die al geüpload zijn. En je kunt hier ook apart afbeeldingen, video’s en PDF’s uploaden. Waarom kan je dit negeren? Omdat je in de tekstbewerker van blogs en pagina’s zelf afbeeldingen kan uploaden – dit bespreken we later.

Pagina’s zijn normale webpagina’s. Denk aan de contactpagina, dienstpagina’s en de ‘over’-pagina. Het werkt precies hetzelfde als het menu-item berichten. Je kan pagina’s aanmaken, vullen, bewerken en publiceren met een tekstbewerker. Op blogartikelen kan men reageren. Bij het menu-item reacties (of comments) kan je zien wie er gereageerd heeft en wat zij hebben gezegd.

Ook dit menu-item gebruik je nauwelijks. Bij weergave kan je een deel van het design en de indeling van jouw website aanpassen. Wanneer je op weergave klikt, klapt er een submenu uit. Thema’s: Hier kan je thema’s (designs) uploaden, downloaden en activeren. Widgets: Bij widgets kan je de inhoud van de sidebar en de footer bepalen.

Customizer: Hier kan je o. a. het logo uploaden en een favicon toevoegen, terwijl je de website ziet. Dit menu-item gaan wij, vooral in het begin, gebruiken. Later gaan we hier dieper op in. Plugins zijn kleine software toevoegingen. Zie het als apps voor de telefoon. Heb je een contactformulier nodig? Dan download je een contactformulier plugin.

Website Laten Maken In belgie

Website Laten Maken belgie - Web SpecialistWebsite Laten Maken In Nederland
Professionele Website Laten MakenProfessionele Website Of Webshop Laten Maken?

Een kwestie van constant bijleren, uitproberen en werken. Nog een artikel schrijven, een oud artikel verbeteren, je netwerk uitbreiden, e-mailmarketing etc etc. Stapje voor stapje bouwen naar succes. Het duurt vaak maanden voordat jouw website een beetje begint te lopen. Heb geduld en doe je best. Oh. Trouwens, elk product die ik aanraad, gebruik ik zelf of zou ik zonder twijfel gebruiken.

Als je via zo’n linkje iets koopt, krijg ik een commissie – zonder dat het jou wat kost. En dankzij die commissies kan ik dit soort enorme handleidingen en blogs schrijven en meerdere keren verbeteren. Scan dan eens de blogartikelen op 000 (Linkbuilding Masters Nederland en Belgie). nl, waarschijnlijk kom je wel handige artikelen tegen met nuttige tips over SEO, marketing, copywriting, sales en het verbeteren van websites.

Ben je klaar met je eigen WordPress website maken? Waarschijnlijk niet, want een website is nooit af. Ik heb daarom meerdere tips voor je op een rijtje gezet waar jij wellicht iets aan hebt voor jouw website. Denk hierbij aan hoe je titels en omschrijvingen kunt toevoegen en aanpassen voor in de zoekresultaten, hoe je een Google maps kaart kunt integreren, extra gebruikers kunt toevoegen, je schermnaam kunt wijzigen en waar je gratis afbeeldingen vandaan kunt halen die je op jouw website mag plaatsen.

Toen we eerder in dit artikel net begonnen met een WordPress website maken, hebben we ook de plugin Yoast SEO geïnstalleerd. Deze plugin is een uitstekende keuze als je de zoekmachine optimalisatie van je website wilt verbeteren. Je kunt op iedere pagina zelf de titel en omschrijving kiezen. Dit is zeker belangrijk om te bekijken aangezien we in het begin een Engelstalige template hebben geïnstalleerd en deze gegevens waarschijnlijk nog staan ingevuld.

Bewerk vervolgens een pagina waar je een titel en omschrijving aan wilt toevoegen en scrol naar de Yoast SEO box. Eenmaal bij Yoast SEO aangekomen zie je in eerste instantie alleen de preview. Klik hier op de titel of omschrijving om de SEO-titel en Meta-omschrijvingen velden tevoorschijn te toveren. Je kunt nu een titel en omschrijving toevoegen en direct bekijken hoe dit eruit zal komen te zien in Google.

Webdesign belgie - Wordpress WebsiteWil je controleren of jouw artikel goed is geoptimaliseerd, dan kun je bij de zoekwoorden invoeren waar jij de pagina voor hebt geoptimaliseerd. Yoast SEO zal dan een check uitvoeren en aangeven of er nog verbeteringen zijn. Ik heb al weleens een artikel geschreven over hoe je Google maps kunt toevoegen aan je website.

Om een kaartje toe te voegen kun je naar de website van Google Maps gaan en de locatie invoeren die je wilt tonen op je website. In dit geval kies ik voor de plaats "Breda". Je krijgt dan aan de linkerkant van de pagina het volgende te zien: Wanneer je hier op klikt zal je de mogelijkheid krijgen om de kaart in te sluiten op de website.

Je krijgt nu een insluitcode te zien. Klik op om de insluitcode te kopiëren. Je kunt het nu plakken op de locatie van je website waar je het wilt weergeven. Ik zal het je laten zien. In mijn voorbeeld website staat op de contactpagina een Google maps kaart. Laten we deze kaart updaten met deze code.

Je ziet nu de HTML module tevoorschijn komen. Vervang de bestaande insluitcode met de insluitcode die je hebt gekregen van Google. Op de contactpagina wordt het kaartje over de volledige breedte getoond. Het is daarom noodzakelijk om in de insluitcode nog een kleine aanpassing te doen. Zoek het woord "" op.

Klik tot slot op opslaan om je wijzigingen door te voeren. Wil je Google maps ergens anders tonen op je website? Met de HTML module van Beaver Builder is dit nooit een probleem en kun je zelf bepalen waar Google maps wordt weergegeven. Een WordPress website maken kun je helemaal alleen doen.

Website Laten Maken - Online Marketing Bureau

Het kan daarom handig zijn om extra gebruikers toe te voegen aan je website. Zo heeft iedere schrijver zijn of haar eigen account en kun je zonder problemen de correcte namen van schrijvers bij de artikelen weergeven. linkbuilding diensten uitbesteden. Om een extra gebruiker toe te voegen aan een WordPress website kun je naar "Gebruikers -> Nieuwe toevoegen" gaan.

Ik zal hier niet veel uitleg over hoeven te geven, aangezien bijna alles voor zich spreekt. Het enige wat wel belangrijk is, is hoe de gebruikersrollen van WordPress in elkaar zitten. Jij bent zelf een . Je kunt hierdoor echt alles aanpassen op je website. Iemand die voor je website schrijft heeft deze rechten niet nodig.

Met deze gebruikersrol kan de persoon die voor je schrijft berichten zelf maken, bewerken en publiceren. Wil je dat een schrijver ook berichten van andere kan beheren, dan is de beste keuze. Mocht je meer informatie willen hebben over alle gebruikersrollen, bekijk dan het artikel: Geef altijd de juiste gebruikersrol in WordPress.

In eerste instantie is dit vaak de gebruikersnaam van een account. Wanneer de gebruikersnaam bijvoorbeeld je e-mailadres is, dan staat dit natuurlijk niet zo mooi. linkbuilding In Nederland. Hierboven zie je dat de schermnaam van mijn demo website in eerste instantie mijn e-mailadres is. Om de schermnaam te wijzigen kun je naar "Gebruikers -> Je profiel" gaan.

In dit gedeelte zie je ook staan. Vul hier de auteursnaam in die je op de website wilt weergeven. Vervolgens kun je bij een keuze maken welke naam je op de website wilt laten weergeven. Je kunt hier onder andere kiezen uit je gebruikersnaam, voornaam en achternaam, schermnaam - linkbuilding prijzen In Nederland. Klik tot slot helemaal onderaan op de pagina op .

Website Laten Maken In Nederland

Iedereen maakt gebruik van foto's op zijn of haar website. Tijdens het maken van je WordPress website hebben we templates geïmporteerd die direct een aantal foto's met zich mee brachten. Beeldmateriaal is belangrijk. Het vinden van foto's is niet moeilijk, maar wist je dat je niet zomaar afbeeldingen uit Google mag halen om op je website te plaatsen? Er zitten auteursrechten op foto's.

Soms met bronvermelding en soms zelfs zonder enige vermelding. Wanneer ik een website moet aanraden waar je het best foto's vandaan kunt halen, dan kan ik je de website Pixabay. com aanraden. Wanneer je op deze website een afbeelding hebt gevonden die je wilt gebruiken, kun je aan de rechterzijde bekijken hoe het zit met de licentie en wat je moet doen om de afbeelding te mogen gebruiken.

Aan de rechterkant zie je de Pixabay licentie. Hier staat dat je deze foto gratis kunt gebruiken, zelfs voor commerciële doeleinde. Er is ook geen vermelding van de maker nodig. Je kunt deze foto dus gewoon downloaden en zonder zorgen op jouw website gebruiken. Op Pixabay hebben veel foto's deze licentie, maar het blijft altijd verstandig om dit goed te controleren voordat je een afbeelding download en gebruikt op je website.

Navigation

Home

Latest Posts

Seo Optimalisatie Kosten & Linkbuilding

Published Sep 13, 21
6 min read

Kwaliteit Content - Linkbuilding

Published Sep 09, 21
6 min read